Vyhledávání:

Nákupní košík
0 Kč

S. U. P. spol. s r. o., Vintrovna 453/3F, 664 41 Popůvky, Tel./fax: 541 235 012, E-mail: info@uklidovestroje.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Opětovným zadáním e-mailu novinky odhlásíte.

Provozovatel

S. U. P. spol. s r. o.
Vintrovna 453/3F
664 41 Popůvky

IČO: 18827772
DIČ: CZ18827772

Tel./fax: 541 235 012

E-mail
HOT-LINE





Cenová bomba

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých? » Doporučte nás!

CONCRIA - patentovaný ekologický systém údržby betonových podlah

Patentovaný systém, který umožňuje jednou pro vždy vyřešit problém zprašování a údržby betonových podlah za použití běžných mycích strojů, speciálních hladících diamantových disků a prostředků na krystalizaci a impregnaci betonu.
JIŽ BRZY V NAŠEM E-SHOPU. MÁTE ZÁJEM O NEZÁVAZNÉ A BEZPLATNÉ PŘEDVEDENÍ SYSTÉMU CONCRIA NA VAŠÍ BETONOVÉ PODLAZE? VOLEJTE 541 235 012.

Konec mytí - nastupuje leštění!
Představujeme novou technologii CONCRIA

Obsah článku:
Proč jsou betonové podlahy zdrojem prašnosti?
Výhody systému Concria
Ekologický aspekt
Proces Concria krok za krokem
Produkty tvořící systém Concria
Cenová úroveň
 

Proč jsou betonové podlahy zdrojem prašnosti?

Betonová podlaha je přirozeně nerovná - i když nerovnosti nejsou pouhým okem nezbytně viditelné, po přejetí prstem po betonovém povrchu (i strojně hlazeném) je možné cítit povrchovou hrubost. Běžné postupy úklidu a mytí díky těmto nepatrným nerovnostem problém zprašování ještě umocňují. Špinavá voda není při mytí podlahy z nerovného povrchu mycím strojem dokonale odsáta a po odpaření kapalné složky zůstanou na povrchu částice prachu, které jsou následným provozem na podlaze zpětně vířeny do ovzduší a způsobují zdravotní problémy, znehodnocení skladovaných produktů nebo poškození strojních technologií.

Concria řeší problém údržby betonových podlah tím, že povrch nejen dokonale mechanicky vyčistí, ale i vyhladí, vyleští a vytvrdí. Po provedení procedury Concria se na povchu přestane hromadit špína a nánosy nečistot a problém s neustálou tvorbou prachu se stane otázkou minulosti. Čím tvrdší a hladší povrch, tím snadnější a levnější je jeho údržba.

Systém Concria je jedním z nejekonomičtějších způsobů, jak se postarat o nové i staré průmyslové betonové podlahy. Etrémně nenáročná údržba, vysoce odolný povrch, snížené opotřebení pneumatik vysokozdvižných vozíků a úspora nákladů na osvětlení díky vyšší odrazivosti světla se nezanedbatelně promítnou do ekonomiky Vaší firmy a zároveň Vám poskytnou reprezentativně působící podlahový systém.

Výhody povrchové úpravy Concria

Po skončení procedury Concria je podlaha vytvrzená, bezprašná, hladká, vyleštěná a odolná vůči skvrnám. Náklady na její údržbu se dramaticky sníží.

Nákladově výhodné řešení

Pokud provedete úpravu Vaší podlahy procedurou Concria dříve, než na podlaze vzniknou větší defekty a poškození, nemusíte si najímat podlahářské firmy s velkými bruskami na následnou renovaci. Celou proceduru zvládne provést úklidová firma, provozní zaměstnanci vlastníka objektu nebo kdokoliv jiný bez předchozí zkušenosti. Protože je celý proces hlubokého čištění, hlazení a leštění proveden v rámci bežného úklidu, neznamená pro Vás navýšení fondu práce.

Snižuje náklady na údržbu

Po provedení povrchové úpravy Concria je údržba Vaší podlahy výrazně rychlejší a jednodušší, diký čemuž i používané kartáče, pady a mopy mají delší životnost. Concria snižuje potřebu budoucího mytí podlahy.

Uživatelsky nevstřícnější řešení

Kromě investice do disků Concria, které nasadíte na jakýkoliv mycí stroj vybavený unašečem padu (bez ohledu na velikost padu a počet kotoučů), případně krystalizačních a impregnačních prostředků, nevyžaduje tento systém žádné další investice (za předpokladu, že již disponujete mycím strojem na podlahy). Pokud nevlastníte mycí stroj, můžeme Vám za velmi výhodných podmínek buď vhodný nový stroj prodat nebo krátkodobě pronajmout (viz oddělení Půjčovna). U podlahových ploch, které jsou výrazně menší než životnost disků Concria (700-1200 m2) můžeme zajistit provedení procedury certifikovanou firmou.

Odstraňuje staré skvrny, škrábance a nánosy nečistot

Procedurou Concria snadno odstraníte většinu skvrn, škrábanců a nánosů nečistot, případně tzv. "pomerančovou kůru" pouze za použití běžných mycích strojů a vody.

Odolává šmouhám od pneumatik

Povrch upravený systémem Concria má zvýšenou odolnost vůči tvorbě škrábanců a šmouh od pneumatik.

Vytváří podlahu bez alergenů a prachu

Proces Concria trvale odstraní problém se zprašováním podlahy. Prach nadále nebude zdrojem zdravotních problémů a znehodnocování uskladněného zboží.

Výrazně snižuje nasákavost vodou a oleji
 

Žádné agresivní chemikálie již nejsou potřeba

Zbavte se nutnosti opakované aplikace ochranných povrchových nátěrů a jejich odstraňování. Používejte přímo betonový povrch, který dostane mimořádné vlastnosti.

Prodlužuje životnost betonové podlahy

Systém Concria prodlužuje životnost podlahy tím, že zvyšuje odolnost povrchu vůči mechanickému i chemickému opotřebení.

Ekologické aspekty systému Concria

Povrchová úprava Concria zlepšuje přirozené vlastnosti betonu tím, že povrch vyhlazuje a leští bez použití chemikálií. Dokonale hladký povrch bez nerovností umožňuje provádět i úklid pouze vodou nebo s velmi malými koncentracemi detergentů, čímž šetří životní prostředí.
Chemikálie používané v rámci systému Concria stejně jako proces výroby hladících disků jsou ohleduplné k životnímu prostředí.

Proces Concria krok za krokem

1. hladící proces Concria, kroky 1-3

První tři hladící kroky jsou nejdůležitější, protože hluboce vyčistí podlahu a odstraní mikroskopickou nerovnost. Podlaha je upravována mycím podlahovým strojem (buď s kráčející nebo se sedící obsluhou - v závislosti na velikosti plochy) s hladícími disky Concria přichycenými na běžném padu stejným způsobem jako při běžném mytí podlahy. Při úpravě se postupuje od hrubších disků Concria (DEEP SLEEK - č. 1) k jemnějším (MID SLEEK - č.2, BASIC SLEEK - č. 3) a každou hrubostí disků se podlaha přejede 3-4 krát, přičemž rychlost pohybu mycího stroje by měla být 2-3 km/h.
U nových betonových podlah tyto tři kroky zajistí bezpečné odstranění zbytků nástřiku (curingu), který se používá po betonáži ke zpomalení odparu vody. Povrch se tak stane dostatečně savý pro aplikaci zušlechťujících látek v dalších krocích.

 2. hutnící krystalizační prostředek

Po provedení prvních tří hladících kroků doporčuujeme aplikaci krystalizačního a vytvrzovacího prostředku C2 Hard na bázi lithia. Ten způsobí chemickou reakci v pórech betonu, díky níž se beton stane výrazně tvrdším, méně nasákavým, výrazně odolnějším vůči obrusu a bezprašným. Navíc prodlouží životnost hladících disků Concria použitým v další fázi.

3. hladící proces Concria, kroky 4-6

Další tři kroky hladící kroky zajistí mechanické uzavření povrchu podlahy, dokonalé vyhlazení a vyleštění. Podlaha je upravována mycím podlahovým strojem (buď s kráčející nebo se sedící obsluhou - v závislosti na velikosti plochy) s hladícími disky Concria přichycenými na běžném padu stejným způsobem jako při běžném mytí podlahy. Při úpravě se postupuje od hrubších disků Concria (FINE POLISH - č. 4) k jemnějším (ULTRA POLISH - č.5, PRO POLISH - č. 6) a každou hrubostí disků se podlaha přejede 3-4 krát, přičemž rychlost pohybu mycího stroje by měla být 2-3 km/h.

Alternativa: pro urychlení procesu je možné po provedení hladícího kroku č.4 FINE POLISH pokračovat v dolešťování povrchu pomocí leštících padů Flexis FM s částicemi materiálu FERRZON (tvrdší než diamant) nasazenými na propanové leštičce.

4. uzavírací paropropustný nátěr

Pro dodatečné zvýšení chemické odolnosti podlahy, zvýšení odrazu světla od podlahy a zvýšení prostiskluzných vlastností doporučujeme použít vysoce odolný penetrační nátěr C2 Seal s obsahem lithia, který netvoří nátěr v pravém slova smyslu, ale reaguje s betonem a stane se jeho součástí. Neloupe se ani se jinak neodděluje, kdykoliv je možné jej obnovit bez odstraňování zbytků předešlé aplikace. Umožňuje lokální obnovu.

Produkty tvořící systém Concria

Hladící systém Concria má šest kroků a účelem je postupovat od nejhrubšího po nejjemnější disk Concria, krok za krokem. Počáteční stupeň hrubosti je nutné zvolit v závislosti na stavu podlahy a požadovaném výsledku. Díky postupnému krokovému provádění je možné se rozhodnout, kolik kroků na které podlaze provedeme.

Krok 1 DEEP SLEEK (modrý)

Zašněte úpravu touto hrubostí, pokud je povrch drsný na dotek, jsou na něm nánosy špíny anebo chcete dosáhnout odstranění horní vrstvy betonu kontaminované nečistotami. Pokud celý proces hlazení začnete disky DEEP SLEEK, prodloužíte tím životnost následujících disků MID SLEEK.

Krok 2 MID SLEEK (žlutý)

Pro mírně zašpiněné podlahy, případně pro odstranění tzv. "pomerančové kůry" a jemných škrábanců zvolte disk MID SLEEK. U nových betonů, na kterých byl aplikován curing, je tento krok prvním krokem zajišťujícím dostatečné odstranění zbytků curingu.
Pozn. Efekt pomerančové kůry je výsledkem otevření drobného plniva v betonu prováděním mytí podlahy a vlivem běžného opotřebení. Cementové pojivo, které drži plnivo v betonu, se opotřebuje rychleji než částice písku a kameniva a ty začnou nepatrně čnět nad povrch.

Krok 3 BASIC SLEEK (oranžový)

Krok, který následuje disku MID SLEEK. Počáteční krok na nových strojně hlazených podlahách (kde pro fázi ošetřování nebyl aplikován curing, ale voda + PE pleny).

Krok 4 FINE POLISH (červený)

Použijte po discích BASIC SLEEK pro dosažení hladšího a uzavřenějšího povrchu.

Krok 5 ULTRA POLISH (zelený)

Použijte po discích FINE POLISH pro ještě hladší a lesklejší povrch.

Krok 6 PRO POLISH (bílý)

Použijte po discích FINE POLISH pro ještě hladší a lesklejší povrch.

Krystalizační a vytvrzovací prostředek C2 Hard

viz zde

Ochranná paropropustná vrstva C2 SEAL

viz zde

Cenová úroveň

Kompletní provedení úpravy formou díla

Pokud se i přes jednoduchost a snadnost provedení nechcete pouštět do povrchové úpravy Vaší podlahy vlastními silami, nabízíme Vám provedení formou díla. Ceny od 150 Kč BDPH/m2 v závislosti na stavu podlahy, celkové ploše a požadovaném výsledku.

Provedení vlastními silami za použití vlastních strojů

Pokud již disponujete vlastním mycím podlahovým strojem, můžete si zakoupit pouze disky CONCRIA a prostředky na zušlechtění betonu a celou akci provést ve vlastní režii se zaškolením Vašich pracovníků naší stranou. Náklady na materiál (Concria 1,2,3,4, C2 Hard) od cca 35 Kč BDPH/m2.

Provedení vlastními silami za použití strojů z naší půjčovny

Jestliže nedisponujete potřebným vybavením, ale máte volné pracovní kapacity svých zaměstnanců, nabízíme zapůjčení strojů (mycích automatů několika velikostí, propanových leštiček, aplikačních pomůcek atd.) i hladících disků Concria (platí se skutečná spotřeba). Po dohodě můžeme zajistit i dopravu těchto strojů do Vaší provozovny a zaškolení Vašich pracovníků. Materiálové náklady a půjčovné se v tomto případě pohybují od cca 50 Kč BDPH/m2.

Partneři

  • Sesterská společnost - výhradní dovozce strojů CLEANFIX do ČR.